Rode Regenlaarsjes

Hannah keek al er weken naar uit: een weekend zonder de kinderen, heerlijk met twee vriendinnen naar Maastricht. Beetje shoppen en zondag relaxen in een Spa. Haar weekendtas stond al klaar, naast de tasjes van haar kinderen.

Eindelijk zouden de kinderen weer een weekend naar hun vader gaan. Al twee keer was het niet doorgegaan, al twee keer had de ze twee verdrietige en teleurgestelde kinderen moeten troosten, had zij het voor haar ex moeten uitleggen aan ze, omdat hij weer afbelde een dag van te voren. Te druk. Volgende week, oke?

De kinderen waren stapel op hun vader. Ze misten hem elke dag. Papa was en bleef hun idool. Zij vond het soms moeilijk om niet tegen de kinderen te mopperen op hun ‘Grote Held’. Om niet te snauwen dat die leuke vader al weken lang niet naar hen had geinformeerd.
Nee, ze reageerde blij als dochter dolgelukkig een smsje liet zien van hem. En toen zoon trots en hoopvol vertelde dat hij dit weekend misschien wel met papa zou gaan vissen, kocht ze nog snel regenlaarzen met hem, rode, omdat papa had gezegd dat die echt nodig zijn als je gaat vissen. Hannah deed haar stinkende best om een goede ex te zijn.

De kinderen zaten al drie kwartier voor het raam. Eindelijk, daar was hij! Ze sprongen blij op en renden naar de deur. Zoon trok de deur open. ‘ Pap, gaan we vissen dit weekend? Ik heb mijn regenlaarzen mee hoor!’  Vader knuffelde dochter en aaide zoon over zijn bol: ‘ We gaan er wat leuks van maken jongens, hup, de auto in!’. De kinderen renden weg: ‘Doei Mam!’.

‘Morgenmiddag breng ik ze vóór het eten terug, oke?’  Ze keek naar de knappe man, waar ze zo lang mee samen was geweest: ‘ Je bedoelt zóndag, toch? Niet morgen?’  vroeg ze. Hij keek schuldbewust: ‘Nee Hannah, ik breng ze mórgen weer terug… Ik moet zondag weer naar Londen. Te druk…’.  Zonder verder af te wachten liep hij naar de auto. De kinderen waren al ingestapt.

Vanuit de deuropening zwaaide ze tot ze geen auto meer zag. Onder aan de trap stond haar weekendtas op haar te wachten. Daarnaast de rode laarsjes van haar zoon.